viernes, junio 29, 2007

El bloc i els Independents protesten perque PP i PSOE han pactat la pujada de sous als regidors en solitari


Els intregrants del grup municipal del Bloc i dels Indepen- dents d'Inca han protestat avui devant el ple municipal perque el PP i el PSOE s'han entés entre ells dos per pactar els sous dels regidors i no les han convidat a opinar de res. El portaveu del PP, Rafel Torres ha hagut de demanar públicament disculpes per la primera pasada de "rodillo" a la nova legislatura.
El portaveu dels Independents d'Inca, Àngel Garcia, ha estat contundent: "És evident que esteim devant un consens com va anunciar el batle al discurs d'investidura; el que no pensavem és que els consens que anunciava era entre els dos partits majoritaris. Els dos han pactat el sou i a nosaltres no ens han deixat dir res".
Garcia ha acusat als socialistes i al PP de haver pactat únicament "per repartir-se 180.000 euros cada any; 120.000 pel PP i 60.000 pel PSOE. Nosaltres no esteim en desacord perquè no ens hagi tocat el repartiment; esteim en desacord perquè ho consideram abusiu per les arces municipals". En termes semblants s'ha expresat la portaveu del Bloc, Francesca Vives.
Les xifres pactades per socialistes i populars eleven la retribució als regidors per assistencia a plens de 450 a 650 euros. A més els portaveus cobrarán 1.000 euros per ple. Una de les novetats, que és precisament la que ha provocat les discusions, és que cada tres regidors de l'oposició es permetrà que un d'ells tengui dedicació parcial al càrrec. Això suposa que el PSOE, que te tres regidors, podrá tenir dues dedicacions parcials. Els regidors en dedicació parcial cobren 1.837 euros mensuals. Aquesta novetat es el que ha indignat a les minories "perque suposa una discriminació", ha dit Francesca Vives (Bloc). "Això suposa que per tenir una dedicació parcial ens eurem de posar d'acord entre el Bloc i els Independents", ha afegit.