sábado, septiembre 23, 2006

El PSOE proposa usar una part del Quarter General Luque per construir habitatges protegits


El PSOE d'Inca portarà a ple una proposta en la que demana el suport de tots els grups municipals per tal d'iniciar converses amb l'Ibavi (Instituit Balear de l'Habitatge) que possibilitin una nova promoció d'habitatges protegits a una part del Quarter General Luque. Concretament la proposta es centra a una parcela, sensa edificacions que restava per adquirir i que recentment s'ha comprada al Ministeri de Defença.
Els socialistes d'Inca argumenten l'augment de la població dels darrers anys i la transformació del mercat inmobiliari. Esgrimeixen que en 10 anys l'increment del valor dels habitatges ha pujat gairebé un 400 per cent mentre que l'IPC ha crescut un 30 per cent.
Xavier Ramis, portaveu socialista a l'Ajuntament d'Inca explic a que " Aquest fet està produint grans dificultats als ciutadans a l’hora d’adquirir un habitatge, especialment en aquells sectors de la població com poden ser els joves i famílies amb rentes baixes, degut als preus dels habitatges que difícilment es poden trobar sota els 180.000, € i la pujada d’interessos". El regidor afegeix que "a Inca la demanda d’aquest tipus d'habitatges protegits és enorme, tal com es va constatar, fa poc més d’un any quan des de l’ajuntament d’Inca es va dir que els ciutadans interessats ho sol·licitassin per escrit per saber, precisament, la demanda existent, i hi acudiren més de 600 persones".

Actualment hi ha 77 habitatges en construcció
Tot i aixó que explica Ramis, actualment el nombre de habitatges públics en construcció a Inca és de 77, la qual cosa és per als socielistes: "Totalment insuficient per cobrir la demanda existent". És per això que a la proposta que es presenta a ple es descriu que "amb l’aprovació de la revisió del PGOU, es varen crear noves zones residencials, com la requalificació de part del Quarter General Luque, en concret un solar d’uns 1.200 metres quadrats situat entre els carrers Rodríguez Casademunt i Juan de Austria. Precisament aquests terrenys són en l’actualitat propietat municipal, ja que varen ser adquirits recentment, per part de l'Ajuntament, al Ministeri de Defensa. Segons els nostres estudis en aquest solar es podrien fer entre 24 i 28 habitatges que contribuirien a donar sortida a la gran demanda d’habitatges de protecció pública que té la ciutat". Tot resta ara a la decisió del plenari municipal i per veure si l'equip de govern del PP, que te la majoria absoluta amb 13 regidors li dona suport o proposa una alternativa.