domingo, septiembre 24, 2006

L'empresari Joan Cabrinetti aporta noves al 'cas de les borses' denunciant presions d'un suposat emisari municipal

Image Hosted by ImageShack.us
L'empresari Joan Cabrinetti va ser el que va denunciar el presumte cas de corrupció en el que presumiblement algunes persones maquinaren per lucrar-se ilegalment amb el suministre de les borses que l'Ajuntament repartia pel Dijous Bo. Aquest mateix empresari ha desvetllat a més que va ser presionat per un suposat emisari enviat presuntament per qualcú de l'Ajuntament per tal de que signàs un paper en el que exculpaba als regidors "i als seus familiars". Aquestes acusacións les ha fetes Cabrinetti mitjançant unes declaracions a un rotatiu escrit de Ciutat.
El que és greu és que Cabrinetti no va declarar el mes de març aquestes presions que suposadament li feren el mes de desembre, abans del ple extraordinari que tractà el tema al Consistori. L'empresari assegura tenir al seu poder un manuscrit del presumte extorsionador i que està disposat a entregar-lo a la jutgesa, Pilar Anguita, intructora del cas.
El PSM d'Inca denuncià fa tres setmanes que un empresari havia extorsionat Cabrinetti a camvi de favors urbanístics municipals. Ara és el propi Cabrinetti qui corrobora aquesta versió. Segóns el PSM l'Ajuntament hauria actuat de manera lleu devant una greu infracció urbanística del presumte extorsionador i "a canvi aquets presionà a Cabrinetti perquè firmàs el referit document", manifestà la regidora del PSM Xisca Vives.

Acusacions molt greus
Cabrinetti va dir al rotatiu provincial que coneixia al presunte extorsionador "d'altres negocis però amb aquest (de les borses) no hi tenia res a veure (...) Vaig xerrar amb ell tres vegades, la primera me va assustar per la manera en que me xerrà. Me diguè que sabien on vivia jo, on feia feina la meva esposa i la meva filla(...) La derrera vegada me va dir que ho havia de fer (presionar-lo perquè signàs el document) perquè les debia un favor molt important (se suposa que a qualqú del consistori)". Segons el PSM "aquest favor és el de aplicar una sanció mínima perquè la infracció urbanística comesa no s'haguès de remetre al Consell de Mallorca que possiblement haguès ordenat l'esbucament". El PSM diu que "a l'expedient per infracció hi ha una nota manuscrita, que es suposa que va escriurer un funcionari quan se li ordenava, que diu que ha de sortir una valoració per una quantitat determinada i així no haurà d'anar al Consell".