martes, septiembre 26, 2006

Cabrinetti declarà a la jutgesa que qui donava les ordres per fer les borses del Dijous Bo era Miquel Cabanellas

Joan Cabrinetti, l'empresari que destapà el cas de presumpte frau en el subministrament de borses del Dijous Bo a l'Ajuntament d'Inca, vinculà davant la jutgesa Pilar Anguita -instructora del cas-, a Miquel Cabanellas, gerent de una coneguda empresa, com el que dava les ordes per fer les borses. Tot i que desvinculà l'empresa on fa feina Cabanellas de la presumpta trama, diguè que li encarregava les borses "Miquel Martí Gelabert" y que va arribar a tenir coneixement de que "la persona que li feia la comanda a Martín nom Miquel Cabanellas". Afegí que "era aquest darrer qui donava les indicacions de la quantitat de borses, lloc d'entrega així com la quantitat a fabricar. Cada un ens portavem una comisió. La meva com importador era aproximadament a l'any 2003 de un 10 per cent", declarà.
De la presumpta trama que preten evidenciar que les borses estaven adjudicades abans de possibles concursos públics, Cabrinetti va fer unes declaracions que pretenen confirmar-ho. Així a preguntes del fiscal Joan Carrau contestà que l'any 2003 li encarregaren que fes les borses, que li mostraren una factura de l'any anterior i li varen dir que respecte als preus "tenien que ser similars, si be tenia que facturar un 7 per cent més per les borses i un 15 per cent per la impresió". L'importador deixà clar que "no hi va haver concurs públic, m'ho daren directament". Afegí que li varen dir que "havia de servir 6.500 borses però facturar 7.000 borses". A més, a l'hora de fer la declaració aportà la documentació de les notes manuscrites on se li ordenava i una copia de la factura de l'any anterior que va agafar com a mostra. També afegí el declarant el nom de l'empresa per la que treballa Cabanellas però indicant que "no eren comandes de l'empresa on treballa si no particulars de Cabanellas".

Inflar la factura
Tot i això, Cabrinetti va reconèixer que al 2003 ell només va tractar amb Martín, que fou "qui me digué que inflàs la factura per poder cobrar els intermediaris". Agregà que no li va dir el nom de Cabanellas, pero que ho va deduir per el que li va dir.
Segons Cabrinetti la comanda de borses es va fer a la India a finals d'agost o principis de septembre i que, per tant, Martín li havia fet la comanda amb anterioritat. Primer solicità mostres a la India que li arribaren el mes de Juliol. Les ho mostrà, triaren i desprès es va fer la comanda al fabricant indi. Cabrinetti explicà a la jutgesa que "la adjudicació es va fer en consecuència entre maig i juny i fou Miquel Cabanellas qui me va subministrar el logotip per a les borses". L'importador asegura que per ell el client era Cabanelles dons era el que li feia la comanda.