lunes, octubre 30, 2006

La segona fira arreplegà molta gent

La segona fira d'Inca va arrossegar ahir (diumenge 29 d'octubre) a molta gent. Es dedicava temàticament al món del motor. Les proves motociclistes i diferentes exhibicions es concentraren a la placeta de la Font, vora la del Bestiar.
La fira del vehicle d'ocasió, instalada a l'Avinguda del general Luque, va tenir un relatiu èxit. Si be s'inaugurà divendres, el dia fort va ser sens dubte el diumenge, sobre tot al matí. Diferents venedors destacaren les bones vendes que feren.
A la plaça Mallorca si col·locaren vehicles "tunejasts". Allà els aficionats a aquesta nova activitat pogueren gaudir de l'imaginació d'alguns propietaris d'automòvils que apliquen allò de "qualcevol semblança amb l'original no és més que casualitat".

Els nins i nines
Pel que fa als més petits pogueren gaudir de diverses coses muntades especialment per ells. A la plaça d'Espanya ,Serveis Ferroviaris de Mallorca i l'associació Amics del Tren varen muntar una via per la que circulaven varis trens a escala; una imitació de motora diessel i una vertadera màquina a vapor en petit. Els nins i nines disfrutaren de fer voltes demunt les rèpliques.
La Policia Local tambè preparà un circuit de circulació adaptat als petits. En bicicleta podien fer voltes respectant les senyals de trànsit simulades i així aprenien a l'hora que es divertien.
Com és habitual la plaçá d'Orient i el carrer Major foren ocupats per paradetes de diverses mercaderies, mentre que a la plaça del Bestiar es cel·lebrà el tradicional mercadet i el mercat de fruita i verdura.

Els firers
La novetat fou ahir que les atraccions de fira, en lloc d'estar al quarter General Luque tornaven funcionar a l'Avinguda dels Reis Catòlics. La presió dels firers que deien que no feien caixa al quarter va provocar que dimecres passat el batle autoritzàs el trasllat. El batle nega que fos presionat. Tot i això a Diari d'Inca alguns fireres havien declarat el vespre de la primera fira que si no podien retornar a Reis Catòlics aplegarien.

L'homenatge als majors
Un dels actes tradicional de la segona fira es l'homenatge a les persones Majors. A les 12 hores s'oficià una misa presidida pel rector de Santa Maria la Major, mossèn Bartomeu Fons. Després de l'acte religiós es va fer entrega d'uns obsequis a les persones de més edat i als matrimonis que porten més anys de casats. Les persones de més adat del municipi són: Angela Vich; Laura Cortés, Consuelo Aragón, Magdalena Seguí i Francisca Palmer (que totes passen els 100 anys). Totes son senyores pel que l'associació de comerciants, que organitzava l'acte, va distingir també a un senyor, Bartomeu Pou, que tot i que no arriba al cent anys, només ni manquen dos ja que en te 98.
I un any més a passat la segona fira. Ara vendrà la tercera que ve dedicada com ja és habitual al món de l'edat mitja. Enguany per ventura s'ahuria de dir del reneixement perquè es dedica a Cristòfol Colom.


Nota: Diari d'Inca tenia l'intenció d'informar cada hora com va fer durant la primera fira i com ja haviem començat a fer durant la revetla d'aquesta segona. Per dificultats alienes al diari no va poder ser. l'empresa del servidor d'internet tenguè una averia. Avui vos oferim aquest resum en lloc de la feina que teniem prevista. Vos demanam disculpes.