sábado, octubre 28, 2006

L'associació de Comerciants demana pels afectats per les obres del Mercat la mateixa rebaixa d'imposts que a Crist Rei

El president de l'Associació de Comerciants d'Inca, Josep Nicolau, insisteix en que els comerciants afectats per molèsties de les obres del nou mercat "tenen dret a una rebaixa fiscal per no ser manco que els del pas a nivell de Crist Rei". Les paraules del president dels comerciants responen a la negativa del batle, Pere Rotger a fer excepcions fiscals.
Rotger va anunciar als comerciants a una reunió mantiguda fa setmanes que no les concediría rebaixes en els imposts perquè les obres suposen una gran millora per l'entorn i "en estar acabades suposaran una gran plusvàlua per a totes les propietats". El batle afegir que "de més a més aquesta obra s'hagués poguda finançar amb contribucions especials i no s'ha fet, el que ja és una rebaixa pels comerciants".
Per a Nicolau les coses no son iguals. El president dels comerciants matitza que "fa anys que l'Ajuntament no ha aplicat contribucions especials en lloc. Per tant, sería una injusticia que les posàs a la zona del mercat. D'altra banda als comerciants afectats per les obres del pas a nivell de Crist Rei si se les varen concedir rebaixes fiscals. Nosaltres penssam que els del mercat no poden ser manco".
D'altre banda alguns comerciants han explicat que "la revalorització de les propietats és una cosa bona pels propietaris, però pels que som llogaters només pot suposar una pujada de la renda quan haguem de renovar els contractes. Mentre tant hem patit pols, renou i un accés molt difícil pels clients. Tot això ens ha rebaixat les caixes però de manera alarmant".