domingo, octubre 22, 2006

Els venedors de flors han tengut una bona fira però els responssables d'atraccions diuen que no treuen els seus

La fira ha estat bona per uns i no tan bona pels altres, si ho veim des del punt de vista econòmic. Per una part ja hem dit que els restauradors estan bàsicament contents. Al grup de comerciants que han fet un bon negoci s'hi han d'afegir els floristes, ja que la majoria diuen que han tengunt una fira "molt bona". Altres, com els responssables de les atraccions de fira -enguany al Quarter General Luque- consideren que ha estat "de entre moltes, la pitjor fira".
Començant pels venedors de flors cal dir que l'opinió majoritària dels consultats per Diari d'Inca és que aquesta fira és "porcentualment millor en vendes que el Dijous bo". Miquel Àngel, un venedor de Manacor, explica que "es veu que hi ha tradició a Inca de comprar un test (cossiol) per la fira. La gent compra". Joan Xisco, de Vivers Santa Maria, diu: "Inca és dels pobles on venem més els floristes. La primera fira és més bona que el Dijous bo per nosaltres, si tenim en compte que pel Dijous bo son dos dies de venda. Passa més gent, però avui es un dia tot sól així que si feim una mitja surt guanyant la primera fira". Un altre venedor d'Inca diu que "tant a les fires com al Dijous bo el que es ven be és la planta que poren dur-sen dins una borssa, les petites".

Les atraccions
Per altre banda els responssables d'atraccions de fira no estan gens contents. Antonio és l'encarregat d'una atracció inflable que diu que "enguany no hi passa gent. Esteim maça enfora del trull". Cal explicar que enguany, per primera vegada s'han tralladat les atraccions de fira de l'Avinguda dels Reis Catòlics al Quarter General Luque. La realitat que s'ha d'admetre és que l'impresió que feia avui a les 19 hores era de que hi havia molt poca gent.
Juan, encarregat d'uns cavallets, considera que "estaria be si la fira s'hagués traslladat també fins aquí però així ens han xepat, ens han portat enfora d'on es paseja la gent i els pares no deixen que els nins venguin sols tan enfora".