miércoles, septiembre 27, 2006

Cabrinetti digué a la jutgesa que set dies abans de que acabás el concurs ja tenien les borses del Dijous Bo fetes i pagades


Joan Cabrinetti va declarar de manera molt pormenoritzada davant la jutgesa Pilar Anguita com a l'any 2004 se li adjudicà a ell el servei de borses del Dijous bo a l'Ajuntament d'Inca. L'empresari deixà entreveure qüestions poc clares en tota la trama. Qüestions que hauran de ser explicades pels dos nous imputats: Miquel Martín i Miquel Cabanellas devant la magistrada.
Cabrinetti diguè a la jutgesa que a l'any 2004 l'oposició municipal es va queixar de que les borses s'havien adjudicat a dit i que a aquells moments l'Ajuntament decidí treure el servei a concurs. També fou prou aclaridor diguent: "Abans de sortir el concurs de 2004 jo ja tenia les condicions i, fins i tot, el 22 de septembre ja les tenia fabricades i facturades. Amb anterioritat Cabanellas m'havia aportat una mostra i volia que les borses fossin idèntiques. Tot això va ser el mes de Juliol". A més Cabrinetti aclarí que Cabanellas el va ayudar a presentar la documentació necessària per participar al concurs i que la data darrera era el 30 de septembre. Recapitulant: Cabrinetti declarà que el termini per presentar-se al concurs era el 30 de septembre però ell i els seus socis ja les tenien fabricades i facturades el 22. A més reafirmà devant la jutgesa que el 22 de septembre les borses estaven totalment pagades al fabricant de la India.
Cabrinetti presentà la documentació per concursar el 30 de septembre i després asegurà que va saber d'un altre empresari a qui no li havien admés la documentació per haber arribat cinc o deu minuts tard. Però a més, Cabrinetti explicà que no li admateren la documentació perquè estava a nom d'una societat i la va haver de tornar a presentar a nom d'una persona física. L'empresari contà que el 25 d'octubre Cabanellas li va enviar un fax de l'Ajuntament d'Inca amb el nous requisits per poder concursar i que li donaren un plaç curt per entregar la paperassa. Declarà que Miquel Cabanellas el va informar de que el concurs s'havia declarat desert però que li donaren perquè era l'únic que s'havia presentat.

Discusió pel preu
El 4 de novembre entregaren les borses "a la nau de Gràficas Garcia, dins cada borsa i posaven el programa de festes, i el 8 de novembre es començaren a repartir", manifestà. Cabrinetti discutí amb Cabanellas perque "al preu que vaig haver de facturar era bastant superior al que havia pagat i al que m'imposaren l'any anterior", digué.
Cabrinetti informà a l'instructora del cas que "Miquel Cabanellas es va quedar aquesta vegada amb 2.750 euros i a més havia de pagar 3.000 euros a la persona que havia disenyat la borsa, 3.500 a Miquel Martín i altres 3.500 per mi. No hi va haver cap diseny de borsa, era una borsa simple de publicitat d'un altre empresa a la que li havien canviat el logotip i aquest va ser l'origen de la discusió. Li vaig dir que no me podia retirar perquè tenia les borses pagades, però que no tornassin comptar en jo pus".