lunes, octubre 30, 2006

El PSM critica que no es puguin fer muntatges artístics al Centre de sa Quartera i que ara l’obrin per mostrar cotxes d’Scalextric

El PSM denuncia que el Centre d’Art Sa Quartera d’Inca fa un any i mig que està tancant per "la deixadesa de l’ajuntament d’Inca que no ha dut a terme les inversions necessàries pel que fa al manteniment de l’edifici". Antoni Rodríguez, regidor del PSM a l’ajuntament d’Inca, explica que “la humitat ocasionada per les goteres del terrat i la manca de manteniment diari, han ocasionat el tancament d’aquest emblemàtic edifici, que és el principal i un dels escassos espais públics dels quals disposa la ciutat per exposar manifestacions plàstiques. Ara, amb motiu de les fires, aquest edifici alberga una exposició de cotxets d’Scalextric. Aquest no és en absolut l’espai adequat per realitzar aquest tipus d’activitat. Pareix que l’equip de Pere Rotger està fent tot el que està en les seves mans per degradar aquest Centre d’Art, creat quan Antoni Alorda era regidor de Cultura”.

Denúncia anterior
Els nacionalistes ja denunciàren ara fa un any l’estat d’abandó del centre i posaven de manifest que, "ara per ara, els socis col·laboradors de l’ajuntament d’Inca es neguen a dur-hi cap muntatge artístic ni exposició al centre de Sa Quartera a causa del mal estat en què es troba la sala d’art". Segons apuntaven els nacionalistes, "els artistes i els organitzadors d’aquestes mostres passaven pena que l’obra exposada es fes malbé per culpa de les deficiències que presenta el centre d’art".
Ha passat un any des de que el regidor del PSM lamentava que “el tancament del centre de Sa Quartera, s’allargaria com a mínim fins al novembre, durant el Dijous Bo, quan l’ajuntament hi va exposar les obres del concurs del premi de pintura La Constància". En aquest sentit, Antoni Rodríguez es demana "per què l’equip de govern de l’ajuntament d’Inca segueix fent el bunyol i no arreglen les coses com és degut i que després tenguin cura del seu manteniment. Que no tot és tallar cintes i fer-se fotos!. El que fou en un altre moment el buc insignia de la cultura a Inca, s’està deixant caure i per a enguany sols s’ha pogut utilitzar com a local on s’hi feien competicions de cotxes electrics".

Reforma integral
Des del PSM opinen que "ja comença a ser hora d’anar pensant amb una reforma integral de l’edifici que comprengui la Sala d’exposicions, l’escola de música Rafel Albertí i fins hi tot la realització del primer pis de l’edifici. Un edifici, per altra banda, catalogat pel mateix ajuntament".
Segons Rodríguez, “el més greu és que en el seu moment es van negar a sol·licitar una ajuda per a la seva restauració a la ‘convocatòria de subvencions a la restauració a determinades modalitats de bens mobles i immobles amb valors històrics i culturals dins l’àmbit de l’illa de Mallorca per a l’any 2005’ atorgades pel CIM quan ells ja sabien que haurien de tancar la sala d’exposicions. Van preferir demanar-la per a un altre edifici”.