martes, octubre 03, 2006

L'ateneu Gabriel Buades vol que Rotger demani disculpes a tot el poble per "mala gestió del sòl docent a Crist Rei"

L’Ateneu Gabriel Buades, ha emés un comunicat hon expresa que vol que el batle d’Inca, Pere Rotger, "demani públicament disculpes al poble per no haver fet servir un solar de 10.000 metres quadrats d’equipament docent". L’entitat inquera ha fet aquesta petició després que el batle d’Inca aprofità el darrer ple municipal per demanar disculpes al constructor i fundador del PP d’Inca, Joan Ferrà, per haver iniciat l’expedient d’expropiació d’un solar annex al Col·legi Públic Ponent, propietat de Ferrà, on s’ha d’ubicar el pati i part de l’aparcament d’aquest col·legi.

L’Ateneu diu: "No volem entrar a valorar l’autoinculpació de Rotger. Si el batle d’Inca considera que Ferrà és un dels casos en què més ha perjudicat a un propietari està bé que demani disculpes. Ara bé, és evident que Ferrà no és, ni de lluny, la única persona perjudicada per la mala gestió de Pere Rotger i Bartomeu Seguí".

L’associació inquera creu que "no està bé que el batle d’Inca faci parts i quarts: Rotger hauria de demanar disculpes a tot el poble d’Inca, començant pels veïnats de Crist Rei".

Un solar de 10.000 metres quadrats cedit

L’entitat inquera recorda que "de del 1994, l’Ajuntament era propietari d’un solar de 10.000 metres quadrats qualificat com a equipament docent i Rotger el va cedir íntegrament al Govern de Jaume Matas per construir un geriàtric de gestió privada. Curiosament, aquest solar estava adossat al CP Ponent. Així, la barriada de Crist Rei Nou, en la qual els darrers anys s’han edificat uns 750 habitatges, ha passat de tenir una reserva de 12.000 metres quadrats per a equipament docent a tan sols tenir 2000 metres quadrats, que són absolutament insuficients per construir un nou centre docent. Per què l’equip de Govern no demana disculpes als ciutadans?".

L’Ateneu Gabriel Buades explica que "el creixement de població a Inca en general i a Crist Rei Nou en concret, ha generat la demanda de noves places escolars, que estava previst satisfer quan es va preveure la reserva de 12.000 metres quadrats d’equipament docent superant el ratio mínim de 12 metres quadrats per habitatge nou que determina la legislació urbanística. L’actuació del govern municipal del PP ha provocat que part del sòl públic s’hagi cedit a la gestió privada i hagi deixat desproveït de l’equipament docent obligatori per llei una zona de creixement com ha estat Crist Rei nou. Ara, a corre cuita, Rotger necessita expropiar un solar de 2.132 metres quadrats qualificat com a equipament socio-cultural que, estranyament, no formà part de les cessions obligatòries de la Urbanització de Crist Rei Nou, malgrat el PGOU de 2005 el considera erròniament de propietat municipal".