viernes, septiembre 29, 2006

Tres empreses opten a comprar Yanko



Tres empreses han presentat avui, divendres 29 de septembre, les seves ofertes per adquirir la companyia Yanko, en quebra des del mes d'octubre de l'any passat. Les tres empreses son: Newco, formada per antics empleats de Yanko; Koyan 003 SL, formada per dos empresaris inquers i un tercer d'Ubrique (Cadis) tots del sector de la pell; i finalment la família Albadalejo, fundadora de la companyia objecte de la venda.
Aviu acabava el plaç donat pels administradors concursals per presentar les ofertes. Tot i això, a l'horabaixa només s'ha procedit a obrir les pliques per fer-ne una primera lectura. Els administradors disposen de quatre dies a partir de demà per demanar, si cal, aclaracions respecte de les ofertes.
Manuel Pelarda, secretari d'organització de UGT, ha explicat al respecte que "s'han de veure moltes coses de les ofertes, no només els doblers si no tambè que es recoloqui el major nombre possible de treballadors així com que la producció quedi a Mallorca". Pelarda puntualitza que "cap de les tres ofertes ha arribat als 3,9 millons d'euros establits per la Lley concursal per a recuperar Yanko".
Els sindicats demanen que la decisió es prengui consensuada. La propia Administració concursal, que habitualment no fa declaracions, ha expresat que "és l'interés dels administradors que hi hagi el consens més ampli possible".