martes, noviembre 07, 2006

L'Ajuntament dona 1.500 euros a 10 comerços de Crist Rei per les molèsties de les obres del pas a nivell


l'Ajuntament d'Inca ha decidit donar 1.500 euros a cada un de un total de 10 comerços de la barriada de Crist Rei en compenssació per les molèsties per les obres de soterrament del pas a nivell. L'Administració ha fet entrega de una subvenció de 15.000 euros a l'Associació de Comerciants d'Inca perquè sia ella la que s'encarregui de fer els pagaments al 10 comerços que el propi Ajuntament ha desitnat.
Aquesta actuació ha aixecat polémica. Francesc Mulet, portaveu d'Unió Mallorquina, ho considera "del tot irregular Volem en primer lloc, recordar la problemàtica que ha creat aquestes obres ja que han trastocat tot el moviment de vehicles i vianants a la barriada, creant més problemes que solucions del que hi havia abans de fer-se les obres. En el moment de parlar de la conveniència o no de fer-se les obres, tots el grups polítics de l’oposició i entre ells Unió Mallorquina, ja vàrem expressar la nostra opinió en que la solució seria fer el soterrament de les vies del tren al seu pas per Inca, ja que tot eren avantatges. S’uniria el barri de Crist Rei a la resta d’Inca ja que molts dels carrers es podrien prolongar, solucionant molts dels problemes de circulació i moviment de persones que avui mateix pateix aquest barri. Això a fet que el desenvolupament econòmic dels negocis existents a la barriada s’hagi vist afectats greument, ja que ha provocat una pèrdua important de clients als comerços i negocis de la zona, el que ha provocat que fins i tot molts han arribat a tancar o traspassar-lo", manifesta el regidor.


Olor a electoralisme
La decisió de donar una subvenció de 1500 euros a 10 comerciants de la barriada "fa olor a electoralisme, ja que tenen molt present que estem damunt les eleccions i no s’ha de tenir gent emprenyada a una barriada a on el Partit Popular hi te molts de vots", diu Mulet. "Des d'UM volem que hi hagi un conjunt de mesures per fer front aquesta situació i no només sigui una propina per tancar la boca als comerciants; i que aquest conjunt de mesures quedin reflectides dins un document municipal que serveixin per actuar a situacions semblants a aquesta", puntualitza.