domingo, noviembre 05, 2006

Molta gent a la fira de bon matí degut a la bona temperatura


Des de primera hora hi ha molta gent voltant per Inca per veure la tercera fira. La bona temperatura és possiblement el causant de que tants de visitants hagin decidit venir des de prest.
El mercat medieval, o d'època, com se l'ha renomenat, està obert ja i oferint els seus productes. Enguany, com ja s'ha explicat està dedicat a Cristòfol Colom, descubridor d'Amèrica. Cal destacar una nota negativa, encara que no afecta al visitant que s'ho passa d'allò més be, i és que cal agafar aquesta fira com si d'un parc temàtic es tractàs i no amb rigor històric. Alguns dels visitants destacaven avui la mescla que hi ha d'époques i sobre tot com comenta Israel Aparicio, professor d'història de Ciutat i visitant de la fira, "hi ha anacronismes destacats en els vestits dels firers, en certs productes que venen, i sobre tot que aquesta recreació és més propia de terres navarreses o viscaines, que no del que era la realitat mallorquina del segle XV". Tot i això, cal dir que tampoc l'organització ha pretengut mai que fos una recreació fidedigna.
La fira està dividida en quatre parts mes o manco establertes: Els carrers Bisbe Llompart, Jaume Armengol (entre les cantonades de l'Avinguda General Luque i Bisbe Llompart), l'Avinguda General Luque (Fins a la la Plaça Llibertat) i la Plaça Llibertat, arrepleguen llocs de venda d'artesanies, pastissos, dolços, embutits i articles variats; A la Plaça d'Antoni Fluxà s'hi troba la guarderia infantil; a Jaume Armengol (devant el celler de can Ripoll) si han colocat las parades que recreen tabernes; i finalmenmt a la Plaça d'Espanya hi ha una exposició d'instruments de tortura i execució de diferentes èpoques.
Cal destacar d'avui matí la batucada amb la que els tamborers de l'Associació Es garrover han despertat als inquers. A més d'això un grup d'animació professional de l'empresa que organitza el mercal medieval recorr el recinte fent música d'època.