miércoles, noviembre 01, 2006

Independents d'Inca denuncia que l'adecuació del quarter als firers es va fer de forma il·legal

El portaveu dels Independents d'Inca, Àngel Garcia, denuncia que "l'Ajuntament va fer l'adecuació del recinte del quarter General Luque perquè hi posassin les atraccions de fira amb una advertencia del secretari municipal de que era un procedimient il·legal". Garcia afegeix: "És l'enèssima actuació improvisada i sensa justificació del coinsistori que fa despesa amb doblers públics sensa preocupar-se tot i que sab que com més gasta més pujen els imposts, però sembla que per ells no te importància".
Fa unes setmanes es va organitzar el trasllat dels firers al quarter General Luque. Per això es tomaren les parets que envoltaven el recinte. El independents indiquen que "encara avui no es sab el cost de les obres, allumenat, ni de l'arena que n'hi volcaren tones fins pareixer el Sahara. Improvisació i despesa a càrrec del ciutadà". L'esbucament del tancament del recinte es va fer per donar visibilitat a la fira però es va haver de fer un vallat provisional pel campionat de cavalls.
Si que se sab que s'han gastat 44.000 euros amb la contractació d'una empresa per fer feines d'adecuació. El secretari i l'interventora municipal varen objectar a l'aprovació que el procediment no es feia adecuadament. Devant l'adevertència d'ilegalitat el regidor d'Urbanisme, Bartomeu Seguí, alegà que no s'havia pogut tramitar un expedient correcte donat que "els firers varen decidir el trasllat fa pocts dies y, amb urgència s'ha hagut de contractar una empresa perque adecui les instalacions". Garcia denuncia que "amb la mateixa urgència els firers decidiren trasllar-se a Reis Catòlics. El Independents solicitàrem com s'havien contractat els treballs i el cost. Encara esperam la resposta. De la mateixa manera no ens consta que els firers hagin pagat la tatxa corresponent, per l'utilització del Quarter. Tal volta esteim devant una negociació amb moltes concesions que s'estan ocultant al ciutadà".