domingo, noviembre 05, 2006

Un dia molt bo per la caixa de cafès y cellers


"Molt bona fira", segons manifestaba fa uns minuts (diumenge 5 de novembre de 2006 a les 14,30 hores) el propietari del conegut celler de can Ripoll d'Inca, per definir com està anant la fira pels restauradors. "Ja voldria que el Dijous Bo fos tan bo com ha estat la primera i la tercera fira", sentenciava el profesional anomenat.
De veritat que aquesta tercera fira està resultant multitudinaria i a l'hora de dinar, els cafés y cellers reben una vertadera riada de gent. A alguns, que fins i tot no estan ben be dins el trull, com ara Cas Metge Nou (Antic Canyamel), a les 15 horas hi havia gent esperant defora a que qualque taula es buidàs per seurer-se a dinar. D'altres, més novells a fer feina per les fires, com ara els propietaris del cafè Fanalet, confessaven que a les 14 hores havien acabat el pa i ja no podien fer entrepans de pa amb oli.
A la fira hi ha multutut de paradetes de menjar que estan venent molt. Sembla que el component gastronòmic d'aquesta tercera fira agrada entre el públic perque les parades que més venen hores d'ara, segons els mateixos responsables diuen, son les que estan al carrer Jaume Armengol. Allà es pot gaudir d'un pop fet a la gallega cuinat al mateix lloc amb grans calderes; tambè podeu menjar suculenta carn torrada demunt caliu i patates farcides fetes a un forn instalat vora la paradeta.
Pel que fa a preus de menús als cellers, n'hi ha per a tots els gusts; des de els que han elaborat un menú de fira que ronda entre els 13 i 15 euros per cubert, fins els que avui han decidit que només serveixen a la carta, això si; una carta especial de fires.