domingo, noviembre 05, 2006

L'aglomeració de visitants ha causat problemes d'aparcament


L'aparcament ha estat desde les 12 hores d'avui (diumenge 5 de novembre de 2006) un dels problemes per els visitants a la tercera fira d'Inca. La quantitat de gent que es paseja es semblant a la primera sens dupte, després de que la segona devellàs una miqueta.
La Policía Local ha muntat el dispositiu de trànsit habitual i hores d'ara s'està esforçant per controlar la gran quantitat de vehícles que circulen per l'extrarradi d'Inca. Les barriades de so n'Amonda, Crist Rei, part de Sant Francesc i Es Cós, es veuen farcides de cotxes i molts fan voltes cercan un lloc buit. Cal destacar que avui estan oberts els aparcaments públics de la Plaça Mallorca i que estan molt aprop del recinte firal pel que es una bona opció d'aparcament sempre que quedin places buides.
Pel que fa els actes de la fira cal destacar que a les 12 hores han actuat els Castellers de Mallorca i els Al·lots de Llevant a la plaça Mallorca. Han arreplegat molt de públic per veure les seves torres.
Durant tot el matí actuen varies colles d'artistes a diferents punts: Així una xeranga de joglars va tocant amb instruments medievals típics de Castella per tot el centre. També una colla d'actors recrea a dos soldats amb les seves coraces i vestimenta del segle XV que acompanyen a alguns "aguaciles" i porten un indi, suposadament capturat a "Las Indias", tot intentant recrear una comparsa del temps del descubriment. Igualment interessants son els jocs malabars que es poden veure a la plaça de Santa Maria la Major.