martes, octubre 24, 2006

Inca està al cap de la llista de municipis on l'habitatge ha pujat més en un any

Inca, Llucmajor y Manacor són els tres municipis de Mallorca que lideran la llista de pobles y ciutats on l'increment del preu de l'Habitatge és superior a la resta, segons un estudi publicat aquesta setmana pel Ministerio de la Vivienda. Tot i això, Inca és la tercera ciutat en el llistat perque LLucmajor ha pujat un 17,8 per cent i Manacor un 15,8 front al 14,6 per cent d'Inca crescut en un any.
El creixement que experimenta Inca supera ampliament la mitja d'augment de la Comunitat autònoma que es xifra amb un 10,9 per cent. Fins i tot, com a dada anecdòtica cal dir que quasi duplica l'increment de Ciutat de Mallorca, que és d'un 8,9 per cent.

Forta demanda
Una explicació a la punta vertiginosa que experimenta Inca podria ser que la ciutat parteix de valoracions més baixes que la resta de municipis. Tot i això s'ha de dir que els promotors urbanístis destaquen que hi ha una forta demanda. El departament comercial de la promotora Drac ha explicat que "Inca experimenta un creixement fort en la construcció pel fet de la bona comunicació que te tant en Palma com en les badies del nord. L'autopista ha situat Ciutat a 20 minuts d'Inca i això fa que molts de ciutadans es plantegin comprar a Inca el seu habitatge". El mateix portaveu explica que "segons on es faci feina a Ciutat s'hi arriba primer partint d'Inca que de qualque barri de la capital".