viernes, octubre 20, 2006

UM critica i rebutja la pujada d'imposts

Quant arriben aquestes dates del mes de octubre, com cada any, el ciutadà s’ha de preparar per fer front a una despesa important com es el pagament de les contribucions de bens, immobles i rústics de la seva propietat. Segons el grupo municipal d'UM: "Aquests darrers dos anys hem assistit a un important augment d’aquest impost, i tot això es deu que a l’any 2004 es va dur a terme una revisió, com es preceptiu cada 10 anys, dels valors cadastrals dels bens immobles".
Xesc Mulet és el portaveu d'UM; manifesta que "una vegada actualitzats els valors s’han produït importants augments que han provocat que la tributació d’aquest impost hagi augmentat entre un 200% a un 400%, depenent del be o immoble valorat. La quota a pagar consisteix en un percentatge del valor cadastral, el qual desprès de la revisió, l’Ajuntament ha seguit mantenint el mateix percentatge".
El grup municipal d’Unió Mallorquina a l’Ajuntament d’Inca ha demanat varies vegades a l’equip de govern del Partit Popular que baixessin aquest percentatge, ja que considerem que "desprès de la pujada de les valoracions es podria fer baixar el percentatge a aplicar; així com també facilitar el pagament d’aquests impostos amb varis aplaçaments, i bonificar els que paguessin amb un sòl pagament. Aquests fets demostren que l’equip de govern del Partit Popular només persegueix recaptar més diners", puntualitza.
UM considera també que hi ha descontrol en la gestió. Asegura: "El podrem veure en la gran quantitat de factures extres que s’han pagat d’obres, com per exemple: els aparcaments de la plaça Mallorca, piscina municipal coberta, Claustre se Sant Domenge o les obres del mercat cobert. Aquest descontrol i manca de planificació també es veu a la gran quantitat de factures extrajudicials ( factures sense partida pressupostària) que l’equip de govern del Partit Popular ha presentat els darrers 4 exercicis, per un valor de 3.600.000€ (600 milions de les antigues pesetes)".