miércoles, octubre 18, 2006

Miquel Martín diu a la seva declaració que el manuscrit de servir 6.500 borses i facturar-ne 7.000 és de Cabanellas

Miquel Martín, un dels tres imputats pel cas de les cenelletes del Dijous bo va prestar declaració el passat dilluns devant la jutgesa, com ja varem avançar. La seva declaració és prou aclaridora pel que d'ella es depren que apenes en sabia res del negoci; tot el temps parla de Miquel Cabanellas i acusa de mentider a Joan Cabrinetti, l'altre imputat que fou qui destapà el cas.
Miquel Martín va manifestar devant la jutgesa que va coneixer a Cabrinetti per negocis d'importacions per a Piel Internacional, que és l'empresa per la que Martín treballava. També explicar que coneixia a Cabanellas perquè era l'encarregat de publicitat de Piel Internacional i li havia comenat que li fes alguns catàlegs, dons Cabanellas és el gerent d'una coneguda empresa d'arts gràfiques.
Martín diguè que ell només va fer una aportació econòmica per importar les cenelletes des de la India perquè Cabrinetti no tenia prou doblers i especificà que no va cobrar cap comisió. Respecta de la relació en Cabanellas diu que l'únic que va fer va ser consultar-li detalls perquè l'empresa del segon era la que feia els programes de festes que anaven dins les borses. Indicà expresament que Cabanellas no li va dir qui era la persona que decidia la contratació de les cenelletes a l'Ajuntament d'Inca, la qual cosa indica que qui s'encarregava d'aquest asumpte era presumptament el propi Cabanellas. Indicà que ningú les va dir que n'eren adjudicataris ni tampoc que tenguessin la certesa de que les otorgassin la contractació.

Un curiós paper gorc
El fiscal, Joan Carrau, volguè saber de qui era un paper manuscrit de color groc on s'indicava que s'havien de servir 6.500 borses a l'Ajuntament però que s'havien de cobrar 7.000. Martín diguè al fiscal que penssa que les notes manuscrites son de Cabanellas ja que el foli grog porta imprés el logotip de l'empresa on fa feina. Tot i això, diguè no saber qui va escriure que es cobrassin 7.000 i tan sols s'en servissin 6.500, pensava ell que "500 havien de quedar al magatzem". Puntualitzà que les notes manuscrites no s'havien fet devant ell però que penssa que Cabanellas nos donava cap ordre.
Respecte de la seva participació al negoci reiterà que n'era un inversionista junt en Cabrinetti i que la seva participació al 2003 i 2004 fou semblant. Aportà que el 2004 feren la compra de les borses sense saber si les donarien la contractació a ells. Especificà: "Cabrinetti diu mentides quan afirma que ens havien donat la contractació abans del concurs".
A preguntes del fiscal reconeguè que per l'any 2005 va comanar a la India 6.500 borses "tenguent en compte que a aquets enviaments siempre hi ha errors en més o manco i que encara que el concurs era per 7.000 jo hagués facturat les borses que haguès rebut", afirmà.