viernes, octubre 06, 2006

El Consell de Mallorca preveu invertir 19 millons d'euros en carreteres d'Inca fins l'any 2017

El Consell de Mallorca preveu construir la reclamada variant Nord d'Inca y millores a altres dues carreteres més per un import total de 19 millons d'euros. Antoni Pascual, conseller d'Obres Públiques, manifesta que "l'interés del CIM és que es puguin portar endavant la propera legislatura, al manco en part". Tot i això, el conveni de Carreteres amb el Govern de l'Estat preveu que les obres incloses dins l'acord es facin des de la signatura fins al 2017.
Tot resta pendent ara de que el Govern balear signi també l'acord. Cal recordar que es manté un plet per 240 millons d'euros que el Govern de Zapatero es nega a pagar de l'antic conveni. L'assumpte està als tribunals i el Govern espanyol demana que es retiri si s'acepta el nou conveni.

La ronda Nord
Entre la gran quantitat de projectes que preveu el conveni hi figura la ronda Nord d'Inca, que suposarà una inversió aproximada de 10 millons d'euros. Es preveu repartir-la en dues fases.
La ronda Nord s'inclou dins el coneveni de Carreteres, que suposarà un total de 431 millons d'euros d'aportació estatal. Tot i això, el Consell preveu ampliar les inversions en recursos propis -fins un total de 254 millons més- i d'aquesta manera s'incorporen també dues obres viàries més que afecten a Inca. Es tracta de la carretera de Selva i Caimari i de la de Manacor. Per a arreglar la carretera de Selva, que te un elevat trànsit, es preveu una inversió de 5 millons d'euros. Arreglar la carretera de Manacor és l'altre projecte previst pel CIM i suposarà una despesa de 4 millons d'euros més.