miércoles, octubre 25, 2006

Dos investigadors descubreixen una rara espècie de fong a un jardí d'Inca


Dos investigadors han descubert uns fongs d'una espècie molt rara a un jardí d'Inca. Els dos científics son el doctor Josep Lleonard Siquier i el biòleg Joan Carles Salom.
El fong trobat es diu: "Sericeomyces sardous". La trobada va ser el 27 d'agost passat i fins ara només havia estat descrit a la illa italiana de Cerdenya. Des d'ara s'ha de citar a Cerdenya i a Mallorca com a únics llocs a reu del món on es desenvolupa.
Ara ja no és pot dir que sia una trobada casual perque ja és la segona trobada a Mallorca; dos anys seguits al mateix lloc i a les mateixes dates, segons han explicat els dos científics. Es un bolet termòfil i mediterràni; aixó vol dir que necessita temperatures elevades per creixer, a més d'humitat, com tots els fongs. El seu fruit, la part exterior del fong, és petit -entre 2 i 3 centímetres de capell- i te un mamelló blanc al centre rodejat per un color torradet. El peu es d'uns 3 centímetres amb un anell a la meitat. Creixen molts d'individuus junts i a llocs propers a pins regats o amb abundant aigua. Els científics no recomanen el seu consum, primer per la seva raresa, però tambè perquè encara no s'ha pogut determinar si és o no tòxic.